lunes, 31 de diciembre de 2012

La Penya, aquest equip que no competeix fora de casa

Jo, redactor d'aquest blog, sóc fan incondicional de la Penya des de ben petit, soci número 5730 i acostumo a anar a l'Olímpic sempre que puc.

Em vaig enganxar al bàsquet amb un jove de 19 anys que es deia Rudy Fernández que meravellava cada partit, un xaval de 14 que es deia Ricky que era una màquina i jugadors de nivell com Lubos Barton, Charles Gaines, Demond Mallet o Robert Archibald.

Aquella Penya feia Showtime, guanyava partits, es classificava per participar a competicions europees, i fins i tot alguna temporada sortia del tot rodona i guanyàvem campionats (la temporada 2007 - 2008 va ser tot un èxit en aquest aspecte).


FONT: marca.com

Però llavors, poc a poc, van anar desapareixent aquests jugadors que feien el joc de la Penya un dels més atractius d'Europa (escriuré una entrada en un futur proper d'aquests jugadors que van "fugir").


FONT: fotos.lainformacion.com

El cas és que des de fa uns 3 anys el joc de la Penya ja no és el que era i l'objectiu principal és la permanència i si tot surt bé, podríem estar parlant d'un equip que pretén classificar-se per la Copa del Rey o per el Play-Off.
Evidentment, hi ha hagut una reducció de pressupost que ha afectat i ha influït en aquest "bajón" que ha tingut la Penya, però més enllà d'això, sempre es fitxa a uns jugadors que fan que un tingui dubtes:
- Aquests jugadors realment senten els colors?
- Només juguen bé quan els interessa?

Aquest és el cas de la Penya d'aquest any, un equip que de vegades dóna bones sensacions i es pot arribar a pensar que hi ha equip per estar a la Copa del Rey, però altres vegades és un fracàs i la Penya perd de molts i molts punts.
FONT: dominicanosenbasket.com

Podem treure alguna conclusió d'aquesta irregularitat de l'equip?

Si ens fixem en els resultats, podem veure clarament com el FIATC Joventut de Badalona punxa sempre fora de casa, on perd per molts punts i on aquest any només ha guanyat un partit dels 7 disputats (el balanç total de partits guanyats-perduts és de 7-8).
Dels partits que parlo són aquests:


Caja Laboral |FIATC Joventut92 |76
Gescrap Bizkaia Bilbao Basket |FIATC Joventut80 |62
CAI Zaragoza |FIATC Joventut77 |57
Valencia Basket Club |FIATC Joventut107 |75
Herbalife Gran Canaria |FIATC Joventut80 |50

Tots aquests partits, han estat una gerra d'aigua freda per tot aficionat verd-i-negre, on l'equip des del minut 0 ha mostrat poques ganes, poca agressivitat i quan l'equip rival ha apretat, han baixat els braços.
No estic dient que la penya tingui un mal equip, de fet, l'equip verd-i-negre ha pogut guanyar amb clara solvència partits a casa contra rivals, a priori, del mateix nivell que el CAI (sense anar més lluny, l'Estudiantes).

Per acabar d'exemplificar que l'equip no sap jugar he fet uns gràfics, no pretenc trobar culpables i dir "la culpa és de X“ ja que de ben segur que aquest jugador X treballa dia rere dia.

Ho exemplificaré amb dos gràfics de columnes, el primer de tots, compara els punts encistellats a casa i els punts encistellats a fora: 



Com es pot observar, només hi ha dos jugadors que anoten més fora de casa, però ho fan de manera gairebé negligible. 
Hi ha altres jugadors, en canvi, que realment els influeix el fet de jugar a casa o no, i la seva aportació baixa exponencialment.

Però bé, com tots sabeu, al bàsquet no tot són punts i hi ha un apartat a les estadístiques que intenta reflexar una valoració del jugador sumant tot allò que ha fet bé i restant tot allò que ha fet malament. 
També he elaborat un gràfic amb les valoracions dels jugadors:


Cap jugador valora més fora de casa que a l'Olímpic de Badalona, i això ha de ser degut a una mentalitat dèbil de tots els jugadors o de l'equip en general i cal un canvi immediat, ja que la pròxima jornada l'equip verd-i-negre visita la pista del Madrid, els quals tindran ganes de demostrar el que són després de perdre el seu primer partit a les 15ena jornada de lliga a la pista del Barça, i si no espavilen els jugadors de Salva Maldonado els caurà una de bona.

També cal esmentar que aquestes taules que he fet només contenen les estadístiques (extretes de la pàgina web de l'ACB), però les sensacions van molt més enllà, molts jugadors (no tots) en aquests partits fora de casa, se'ls hi encongeix la mà en els moments que l'equip els demana i en canvi, quan el partit ja està dat i beneït es dediquen a anotar i a fer el partit per el seu compte. 



Així doncs, un soci com jo està preocupat perquè no sap si el seu equip té un problema d'actitud o bé, hi ha jugadors que són mercenaris i només juguen bé davant de la seva afició.

Sigui com sigui, ara i sempre... FORÇA PENYA!

A.

No hay comentarios:

Publicar un comentario