miércoles, 14 de marzo de 2012

La permanència està cara (part I)

Entre un temps transitòri entre exàmens parcials i trimestrals he trobat un foradet per fer una entrada i és que la permanència està a la Liga Endesa està molt cara.

Els equips de la zona baixa no volen anar a la lliga Adecco Oro l'any vinent, i per a fer-ho hi ha canvis, canvis i més canvis.

Hi ha diferents casos, bastant diferents tots:

- Blancos de Rueda Valladolid: l'any passat van ser un dels equips revelació de la Liga Endesa. Amb Porfi Fisac, van sorpendre a tothom i es van classificar per la Copa del Rei i més tard, van estar a punt de classificar-se per els Play-Off's, tenien jugadors espectaculars que fins l'any passat no havien sonat mai en l'èlit del bàsquet, com Marcus Slaughter, Jason Robinson o Eulis Báez.
Aquest any, presetaven un projecte diferent, la marxa del seu líder Federico Van Lacke i de molts altres jugadors (com els mateixos Slaughter o Báez), van haver de fitxar  altres jugadors, la majoria desconeguts, i aquest cop no han tingut tanta sort.
Ara mateix es troben en posicions de descens i aquest any, ja ha tingut 19 jugadors diferents a la seva plantilla. Dels fitxatges nous de principi de temporada, Kahiem Seawright, Michael Umeh, Dalibor Bagaric i Hervé Touré ja no són a la disciplina del club, on tampoc hi és l'entrenador que van fitxar al principi del curs (Casimiro).
Aquest club, que fa res estava al concurs d'acreditors per motius econòmics, ha fitxat a 6 jugadors a mitja temporada: Udrih, Anagonye (que ja no està a l'equip), Borchardt, Sonseca, Songaila. Molts d'aquests noms són de jugadors contrastats amb molta experiència.
Realment tenen tants problemes de diners?

FONT: marca.com


- Mad-Croc Fuenlabrada: aquest és l'equip que té la flor al cul, cada any amb menys pressupost i fins i tot, fins fa poc sense patrocinador el Fuenla sempre té bons jugadors i sempre aconsegueix salvar-se i inclús classificar-se per la Copa del Rei o lluitar per competicions europees.
Doncs aquest equip, aquest any ha estat dels que més mala sort ha tingut, lesions dels seus homes interiors (Mainoldi durant un mes i ara Sené, que es perdrà el que resta de temporada) i la marxa de Gustavo Ayón als New Orleans Hornets i la de Lubos Barton a Badalona (de fet, Lubos va marxar perquè li van rescindir el contracte) han fet que el Fuenlabrada no guanyi tants partits, però de moment no estan patint per mantenir la categoria.
Han arribat jugadors com Saúl Blanco, Michael Diouf o Mike Hall però no a cop de talonari, i juntament amb jugadors experimentats con Laviña o Quino Colom estan fent que l'equip guanyi partits.
Cal dir que també hi el Fuenlabrada també ha tingut un munt de jugadors a la seva disciplina aquest any (19 concretament), però la majoria han estat jugadors joves que han tingut la oportunitat al primer equip.
A veure, si amb el coixí dels partits guanyats a principi de temporada (quan estaven Ayón, Sené i Barton) els ajuden a mantenir la categoria.

FONT: esmas.com


A.




1 comentario:

  1. Ostres tu lo del Valladolid no ho sabia.. tampoc és un equip que em cridi l'atenció. I això del fuenla segur que se'n surten, és un bon equip de lluitadors i es nota que s'ho curren molt.
    P.D: Sort amb els examens!

    ResponderEliminar