jueves, 17 de enero de 2013

Aquesta Copa del Rei té molt bona pinta (part I)

Dilluns 14 de Gener va haver el sorteig de la Copa del Rei que es celebrarà al Febrer a Vitòria i de ben segur que serà una de les competicions més disputades en els últims anys.
Recordem que aquesta competició consta de 8 equips, per tant el format és de: quarts de final, semifinals i final a un sol partit.
Els equips han quedat aparellats d'aquesta manera:
- Per una banda ens trobem amb dos eliminatòries: Real Madrid - F.C. Barcelona i Caja Laboral - CAI Saragossa.
- I per altra banda ens trobem: València Bàsquet - Asefa Estudiantes i Herbalife Gran Canària - Uxue Bilbao Bàsket.

Ara analitzaré els partits que es disputaran Dijous 7 de Febrer:

Primera eliminatòria:

- Real Madrid: 1era posició, 16 victòries - 1 derrota.

- F.C. Barcelona: 7na posició, 9 victòries - 8 derrotes.

El partit: 


Així com el Madrid ha fet una primera volta d'insomni, el Barça ha fet una primera volta per oblidar. Han entrat a la Copa del Rei gràcies al bàsquet average, ja que si fos per enfrontaments directes hauria quedat fora, partits guanyats de 40 punts a rivals febles ("febles" amb tot el meu respecte) han fet que el Barça tingui un bàsquet average més inflat que el BluSens Monbús, i això ha fet que els gallecs s'hagin quedat fora.


Vaig comentar la situació del Barça en el seu moment, i la veritat és que no ha canviat massa: http://blogdelassistencia.blogspot.com.es/2012/12/fc-barcelona-que-esta-succeint.html

Molts basquetboleros pensaven que el sorteig de la Copa estaria més o menys amanyat i que es forçaria que aquests dos equips no es creuessin fins a una hipotètica final. Això no ha estat així i aquest serà el quart de final amb més de morbo.
A priori, només observant la classificació es podria pensar que el Madrid les té totes per guanyar però l'únic partit perdut del Madrid va ser curiosament contra Navarro... ai perdó, volia dir F.C. Barcelona.


FONT: fcbarcelona.es

En aquests derbis, els jugadors culés es creixen i juguen hipermotivats, se les han tingut mil vegades contra els madrilenys (en més d'una picabaralla com la de la final de l'any passat) i veterans com Pete Mickeal els hi tenen presa la mesura als jugadors de Pablo Laso.

Les claus:

- Nivell físic de les estrelles: Navarro arrossega problemes físics des de fa temps i, tot i que la seva presència no sembla perillar, possiblement no arribi al 100 %. Per el Madrid, Rudy també ha arrossegat aquesta temporada problemes a l'esquena, però aquest ha pogut descansar més temps i sembla que ja està amb completa plenitud física.

- Aportació dels segones espases: Lorbek no està fent una bona temporada i ara sembla que millora, si arriba a la Copa del Rei en el seu millor moment el Barça ho agrairà molt. En canvi, Sergi Llull va començar la temporada com una moto i ara sembla que s'ha dissolt, encara està a temps de tornar a agafar forma i arribar també amb els números que feia fa 1 mes.

- Partit frenètic a lo Laso? O partit conservador a lo Pascual? L'últim partit Pascual va optar a jugar al joc del Madrid, a molts punts i li va sortir bé (també és fàcil dir això quan un jugador anota 33 punts gairebé sense errades), què passarà en aquest partit? Seguirà Pascual amb aquesta dinàmica?


FONT: mundodeportivo.com

Els duels: 

- Juan Carlos Navarro vs Rudy Fernández: es coneixen de sobres, companys de selecció. Són els líders d'aquests dos equips i han de demostrar del que són capaços en partits d'aquest estil.

- Marcelinho & Jasikevicius vs Sergio's: els bases manen molt en aquests dos equips, són els qui porten el ritme. Els Sergio's no són prototips del bàsquet control però quan corren i "se gustan" a pista, són imparables, mentrestant Marcelinho fa partits estupendos on és ell qui decideix en moments determinats, i Jasikevicius sempre la pot liar en un partit dels grans.

- Pete Mickeal vs Carlos Suárez: l'any passat van tenir un parell de picabaralles i Suárez sempre s'ha encongit davant de Mickeal, així doncs, el Madrid necessita que Carlos doni un pas endavant.


FONT: sportyou.com

- Erazem Lorbek vs Nikola Mirotic: un dels 4 més bons de l'època contra un dels 4 més prometedors. Nikola està fent un any excel·lent, amb una regularitat digne de jugador de 28 anys i no pas de 21, Lorbek segur que ha estat un referent per Mirotic i en aquest duel hi haurà detalls tècnics per totes bandes: la velocitat i verticalitat de Mirotic contra els fonaments al pal baix de Lorbek.



Segona eliminatòria: 


- Caja Laboral: 1era posició, 14 victòries - 3 derrotes.
- CAI Zaragoza: 6na posició,  10 victòries - 7 derrotes.

El partit: 

Coincidint amb el cas del Madrid - Barça, el Caja Laboral (el cap de sèrie) ha perdut un dels seus 3 partits contra el CAI. Els de Vitòria arriben en un moment excel·lent de forma, el fitxatge de Tabak a la banqueta baskonista els hi ha donat aire i ja han igualat el rècords de victòries de forma consecutiva. 
Tenen pocs jugadors però tots sumen, a més, ara s'ha afegit a l'equip el base Omar Cook, un gran base que sempre aporta joc i una gran defensa. 

Els del CAI sense fer soroll es van assegurar la plaça per la Copa del Rei dues jornades abans d'acabar la primera volta, han fet les coses de forma sensata i correctament, en un equip on hi ha molts jugadors polivalents i segons sembla una bona química. No han perdut partits "tontos" i han plantat cara a tots els equips que s'han enfrontat. 


FONT: heraldo.es

Els bascos juguen partits a una anotació més alta que els de Saragossa però això no vol dir que els "maños" no tinguin jugadors per a disputar partits amb marcador alt. Així doncs, a un sol partit, pot passar de tot.

Les claus:

- El despertar de San Emeterio: Fernando és un jugador que mai falla, no fa partits per oblidar i és bastant regular. Ara bé, aquest any va començar fluix, on tampoc no deixava bones sensacions (com gairebé tot l'equip a principi de temporada) però des de la jornada 12 està gairebé imparable i fa de tot, com ens tenia acostumat als aficionats al bàsquet fa pocs anys. 


FONT: deia.com

- Encert dels shooters del CAI: una de les característiques dels de Saragossa és que gairebé tots els jugadors exteriors tenen bona mà, són els típics jugadors que si tenen el dia, la poden liar i anotar 6 triples. Parlo de jugadors com Roll, Van Rossom, Rudez, Stefanson, Toppert o inclús Aguilar, jugador interior però amb un gran tir exterior. Si un parell d'aquests jugadors tenen el dia poden castigar constantment al Caja Laboral. 

- Importància dels jugadors joves: parlo, com no podia ser d'una altra manera, de Nemanja Bjelica per part dels bascos i de Henk Norel per part del CAI. Nemanja és un jugador molt important, i últimament és qui pren les decisions en els moments complicats de partit; tot just fa un any mirava bona part dels partits des de la banqueta però la irrupció d'aquest jugador ha estat clau per el seu equip. 

Mentrestant, Norel està fent un gran any, molts aficionats de la Penya havíem esperat que explotés en tots aquests anys que ha estat a la Penya, on el pobre va tenir mala sort amb les lesions. Ara estem parlant d'un dels millors 5's de la Lliga Endesa.
FONT: solobasket.com
Aquests dos jugadors són encara joves (24 i 25 anys respectivament) però el seu equip depèn molt d'ells, els hi podrà la pressió? 


Els duels: 

- Bases: dic Bases així sense més perquè en aquest partit hi haurà 5 bases que qualsevol d'ells pot ser titular o protagonista del partit, per part del CAI Van Rossom està quallant una excepcional temporada, Pere Llompart és un gran jugador que es limita a fer el que sap fer i ho fa de meravella. Per part dels baskonistes, Thomas Hertuel té partits que meravella i partits que desespera, si està en un d'aquells dies en que li entra tot pot ser un artífex per els bascos, Omar Cook ja he dit del que és capaç mil cops i si el final està ajustat i Hertuel no té el dia ell estarà a pista segur. Queda encara un altre base per part del Caja Laboral, ni més ni menys que Carlos Cabezas, que està fent una mala temporada però jugar contra el seu ex-equip l'ha de motivar, amb un 1x1 molt potent pot aportar molt més del que està fent ara. 

- Brad Oleson vs Michael Roll: Oleson és un dels millors jugadors defensius exteriors de la lliga mentre que Roll fa de tot: anota, reboteja i assisteix. Aquest últim va començar bastant irregular però ara ja està totalment adaptat a la Lliga i suma contínuament. Serà un duel realment interessant ja que Roll pot patir amb la defensa i l'atac del canadenc.


FONT: noticias.lainformacion.com

- Maciej Lampe vs. Pablo Aguilar: duel de dos 4's que els hi agrada jugar per fora, els dos han tingut problemes físics durant la temporada, però si arriben al 100% poden saltar guspires.

- Andrés Nocioni & San Emeterio & Nemanja Bjelica vs. Damjan Rudez & Jon Stefansson & Chad Toppert: en aquest duel d'alers sembla que el Caja Laboral té molt guanyat, jugadors amb més experiència i més físic, són probablement els 3 jugadors més importants del Caja Laboral. Ara bé, no se'n poden refiar ni un pèl, els alers del CAI sempre hi posen moltes ganes i si no té el dia un el té l'altre, qualsevol d'aquest (com ja he comentat anteriorment) et pot guanyar el partit amb 3 triples consecutius en un final ajustat. 

- Tibor Pleiss vs. Henk Norel: duel amb molts centímetres (2'16 contra 2'12) i joventut faran amb aquest duel una mica més atractiu el partit. Pleiss està començant a gaudir de minuts després de superar molèsties i Norel, com ja he dit, està a un molt i molt bon nivell. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario