domingo, 6 de enero de 2013

Semifinal NJT: FIATC Joventut - F.C. Barcelona (narració)

Bon inici dels verdinegres, amb una molt bona defensa i jugant agressius cap a cistella, no permetent que el Barça fiqui cap cistella fàcil, mostra d'això és el parcial de 0-8 dels de Paco Redondo que han aconseguit que el Barça no estigui gens còmode i perdi pilotes (molts cops no ha arribat a tirar a cistella).
Després d'un temps mort del Barça Hezonja a consegueix la seva primera cistella al minut 5, tot i que és ràpidament contestat amb un triple d'Abalde i una posterior d'un Nogués molt actiu.
Als 6 minuts de partit, un desquiciat Draskovic (que ahir va aconseguir 31 de valoració al partit de la tarda) s'asseu a la banqueta.
El ritme defensiu de la oenya no baixa, això ho demostra un contraatac que acaba Iriarte amb una esmaixada, tot i que Hezonja respon i ja porta 6 punts.
Després d'un altre contraatac dels verd-i-negres (esmaixada de Nogués),  Assalit s'asseu a la banqueta, mentre que Hezonja segueix fent de les seves.
Quan només queden 2'8 segons la Penya demana temps mort per a preparar una jugada de fons amb el marcador de Barça 8 - Penya 19.
El triple d'Abalde no entra i el marcador al final del primer quart és de 8-19, on per part del Barça només ha anotat Mario Hezonja (els 8 punts) on la bona defensa de la Penya no ha deixat que jugadors com Hakanson, Draskovic(-3) o Marc Garcia(-4) entrin en joc (l'equip en total porta un sol punt de valoració).
Per part de la penya cal destacar el treball de Nogués que porrta 12 de valoració.

Ja en el segon quart Hakanson anota els primers punts per elf club blaugrana, que són contestats amb un pick'n'roll de la Penya, Xavier Moix també fica 5 punts consecutius i sembla que Barça ha endurit la defensa.
El partit s'ha travat amb el 15-21 i Hezonja torna a pista (tot i que perd dos pilotes consecutives) i anota 6 punts seguits que li donen aire al Barça que s'acosta en el marcador.
L'equip blaugrana ha plantejat una defensa amb molts 2x1's que fa que el FIATC Joventut es precipiti (malgrat això Nogués anota 4 punts seguits).
Al minut 7 del segon quart entra Stefan Peno, el cadet del Barça.
Un triple d'Iriarte i una cistella de Assalit després de robar la pilota li donen una avantatge de +11 (21-32) a la Penya i obliga a l'equip blaugrana a demanar temps mort.
Després d'aquest temps mort Hezonja es penja del cèrcol i Abalde fa una jugada excel·lent i aconsegueix els 2 punts.
La primera part acaba amb el resultat de F.C. Barcelona 23 - FIATC Joventut 34 (amb un parcial de 15-15 en aquest segon quart).
Una primera part on es pot dir que la Penya ha estat superior i, tot i no aconseguir frenar del tot a Hezonja (que porta 16 punts) ha aconseguit que Draskovic (-1) i Xavi Garcia (-5) no hagin anotat encara (Xavi Garcia és dels màxims anotadors del torneig), és més, només han anotat 3 jugadors. També és destacable que el Barça no porta cap assistència, i un balanç de pilotes recuperades - perdudes de 4-11.
Per part de la Penya, Nogués segueix fent un gran partit i porta 12 punts i 8 rebots per 17 de valoració.

La segona part es repren amb una cistella de 6 metres d'Hezonja, una cistella de Nogués i llavors un parcial de 6-0 per part dels culés (amb una esmaixada d'Hezonja que ja porta 21 punts) i Xavi Garcia aconsegueix inagurar el seu caseller.
Una dubtosa falta en atac d'Agustí Sans fa que el públic de la Penya es cabregi i comencii a cridar "fuera fuera".
Mentrestant el Barça segueix  augmentant el parcial i el resultat ja és de 33-36 al minut 23, quan Marc Bauzà marxa esbroncat a la banqueta.
Amb la verticalitat d'Abalde i Assalit la penya aconsegueix anar a la línea de tirs lliures (tot i que Assalit no anota cap dels dos), però el quart és blaugrana i Draskovic anota el seu primer bàsquet i el barça es coloca tan sols a 3 punts.
Un triple d'Agustí Sans després d'una bona cistella de Marc Garcia  fa que la dinàmica de la Penya canvii i sembla que els verd-i-negres posen una marxa més.
Dos faltes consecutives en el rebot ofensiu de Draskovic porten al pivot montenegrí a la banqueta i fan que el barça entri en bonus.
Cal dir també que a hores d'ara tots els punts de la penya han estat anotats per els titulars.
4 punts consecutius d'Hezonja i una pilota recuperada del mateix posen al Barça només a un punt.
La Penya no troba la manera per anotar i sense sort als tirs lliures, Hezonja des de la línea de personal empata el partit.
Dos faltes (bastant ingènues) d'Andrade porten al FIATC Joventut als tirs lliures on sumen 2 punts (2/4).
Finalitza el tercer quart, on el Barça 'ha estat superior amb un parcial de 23-14.
El resultat al final d'aquest 3er quart és 46-48 favorable als verd-i-negres. Hezonja porta 27 punts i 21 de valoració mentre Nogués porta 16 i 23.

Comença el tercer quart amb una falta de Hakanson i un triple de Nogués, que està fent un autèntic partidàs.
Després de 4 punts dels culés Marc Bauzà anota la seva primemra cistella després de rebot ofensiu i per tant inagura el caseller dels jugadors suplents de la Penya.
Amb un parell de decisions errònies o si més no dubtoses, el públic de la Penya s'encen un altre cop.
Marc Garcia comet la seva 4a falta en un 2+1 espectacular d'Agustí Sans (tot i que no anota l'adicional), que posteriorment tornaria anotar una plàstica safata.
Xavi Moix comet falta en atac i això obliga al Barça a demanar temps mort, amb el resultat de 50-57, Hezonja no ha anotat encara en aquest quart i ha jugat 28 dels 34 minuts, possible cansament. Els problemes de faltes poden suposar un problema, Xavi Garcia en porta 4 i Draskovic 3.
Un tir de 6 metres de Bauzà dóna una avantatge de 9 punts al FIATC Joventut però Hezonja força al límit i això el porta 2 cops consecutius a la línea de tirs lliures, on és capaç de sumar 3 punts i ja arriba a la trentena.
Un possible tap il·legal d'Hezonja i una falta personal bastant rigurosa sobre aquest mateix mentre tirava un triple porten al jugador croat a la línea de tirs lliures, on anota els 3.
Xavi Moix també entra al club de les 4 faltes ii Andrade torna a fer una falta bastant poc intel·ligent (a Bauzà a 9 metres de la cistella) quan el seu equip ja estava en bonus.
Un triple de Nogués després de que la Penya passés el mig camp amb possblement més de 8 segons posa el 56-63 al marcador, però allà està com cada vegada Hezonja, que respon amb un 2+1 tot i que no anota el tir lliure.
Al minut 8 del 4rt quart la penya guanya de 5 punts, 58-63 i hi ha temps mort.
Després d'un rebot ofensiu d'Assalit, Marc Garcia comet la seva 5ena falta personal i Assalit encistella 1 dels tirs lliures. És el moment d'Hezonja que falla dos tirs seguits mira a l'àrbitre amb cara de pocs amics. En moments de canvis d'habol, el barça treu a Ignasi Moix per a defensa, encara que el Barça no domina el rebot ofensiu per enèsima vegada i això porta a Xavier Asalit un altre cop a la línea de peronal.
El tir de Xavi Moix fa aigua i serà possessió per la penya amb 27 segons restants i amb el marcador de 58-65, el públic crida "oe oe" hi ha falta a Agustí Sans i això sembla que està dat i beneït.
Acaba el partit amb el resultat de F.C. Barcelona 58 - FIATC Joveentut 66, un partit on els blaugranes no han anat en cap moment per davant en el marcador i on el treball dels petits verd-i-negres i el treball sobretot de Nogués (26) dintre fan que la Penya vagi a la final merescudament.
Els jugadors del Barça marxen capcots cap al vestuari, el primer de tots Hezonja, que marxa totalment sol. Tot i haver fet un autèntic partidàs amb 35 punts encistellats, en els últims minuts no ha estat gens fi i ha fet una sèrie de 0/11 triples (l'equip complet ha fet un pèssim 1/24).
També destacar que el Barça ha acabat amb 0 assistències per 5 de la Penya (que tampoc en són masses).
La penya haurà de millorar els tirs lliures a la final, ja que ha convertit "només" 9 de 23 intentats.