sábado, 5 de enero de 2013

Torneig Junior de l'Hospitalet, noms propis I

En aquest torneig s'han pogut veure jugades espectaculars de jugadors encara juniors, és a dir, nats al 1995 (de segon any) o al 1996 (de primer any). Jugadors amb una maduresa, un talent, una tècnica individual digna d'un jugador sènior. 
Segurament em deixaré més d'un nom ja que no repassaré tots i cada un dels jugadors del torneig, però ara faré un anàlisi dels jugadors que m'han captivat més de cada equip.
Començaré amb els jugadors de l'Hospitalet, del Barça, del Madrid i del Maccabi.

Nota: les estadístiques són extretes de la web de l'Eurolliga dels partits ja disputats (incloc els partits jugats el mateix dia d'avui).

C.B. Hospitalet:

- Francesc Iturria: base, junior de 1er any, 1'81 m, número 6, nascut a Espanya.

Base més que correcte, no comet gaires errors i encara que va començar el torneig una mica tímid (amb els seus 5 primers triples contra el Maccabi fallats) es va deixar anar liderant el gran paper que està fent l'Hospitalet en aquest torneig, un cop va encistellar el primer triple, no va parar i va tenir grans percentatges.
Bona direcció i capaç de liderar l'equip quan més ho necessita. Potser li falta una mica de físic i una mica de visió de joc, però se li ha de donar temps, encara és de primer any


Foto: Andreu Rodríguez
Estadístiques: 2 partits, 27 minuts, 15 punts, 54 % tirs de dos, 45 % triples, 100% tirs lliures, 3 rebots,  0'5 assistències, 2'5 pilotes robades, 1 perduda, 1 falta comesa, 3 faltes rebudes, 16'5 de valoració.

Altres jugadors interessants: Carlos Barrera. Sergi Renom. 

Real Madrid: 

- Alberto Martin: base, junior de 2on any, 1'78 m, número 5, nascut a Espanya.

Base director internacional amb la selecció espanyola, va ser el que més assistències va donar el primer dia de competició. Malgrat que va estar bastant erràtic en el tir els dos partits, la seva defensa agressiva i les seves faltes rebudes l'han portat a fer grans partits i que ningú es fixi en els seus percentatges de tir.

En el partit del Maccabi van ser ell i Lindstron qui van tirar l'equip endavant i no van deixar que el Maccabi culminés la remuntada. 


FONT: realmadrid.com

Estadístiques: 2 partits, 34 minuts, 5'5 punts, 25 % tirs de 2, 20 % tirs de 3, 37'5% tirs lliures, 2'5 rebots, 7 assistències, 4 pilotes robades, 2'5 pilotes perdudes, 2'5 faltes comeses, 6 faltes rebudes, 12 de valoració .

- Valter Lindstron: base-escorta, junior de 2on any, 1'80 m, número 12, nascut a Suècia.

No es pot dir que aquest jugador sigui un base pur, ja que és un d'aquells anotadors compulsius, de l'estil de Jaka Lakovic (també és esquerrà).
Tir de mitja distància, penetracions, es pot dir que ofensivament és una delícia. Ara bé, el seu problema està en tot allò que no està relacionat amb anotar, no reboteja i tampoc acaba de dirigir, això el porta a coincidir molts minuts amb Alberto Martin a pista, ja que es complementen molt i molt bé. 

Estadístiques: 2 partits, 29 minuts, 16'5 punts, 43'8 % tirs de dos, 57'1 % tirs de 3, 87'5% tirs lliures, 0 rebots, 1 assistència, 0'5 pilotes robades, 1'5 pilotes perdudes, 0'5 taps rebuts, 1'5 faltes comeses, 3 faltes rebudes, 11 de valoració.

- Jonathan Kasibabu: pivot, junior de 1er any, 2'02 metres, número 13, nascut al Congo. 

Prometedor pivot el del madrid, un jugador molt versàtil capaç de jugar de cara a la cistella i d'esquena, amb una gran capacitat de salt, intimida (col·locant alguns taps) i agafa molts rebots.
Té un llançament prou bo des de l'exterior però a vegades s'encaparra en tirar de fora quan realment dins l'ampolla pot fer molt i molt de mal.
Si evoluciona com s'espera d'ell pot ser un gran jugador, però sempre centrat i sabent què ha de fer en cada moment.


Foto: Andreu Rodríguez

Estadístiques: 2 partits, 30 minuts, 16 punts, 54'5% tirs de 2, 33'3% tirs de 3, 41,7% tirs lliures, 10'5 rebots, 0'5 assistències, 0'5 pilotes robades, 4 pilotes perdudes, 1 tap efectuat, 2'5 faltes comeses, 4 faltes rebudes, 16 de valoració.

Altres jugadors interessants: Waly Niang.

F.C. Barcelona: 

- Mario Hezonja: aler, junior de 2on any, 1'98 m, número 4, nascut a Croàcia.

Com no podia ser d'una altra manera, el nom de Mario Hezonja no podia faltar a aquesta llista. Aquest jugador de 17 anys està meravellant a tothom i ha de ser una de les estrelles del bàsquet europeu en un futur no gaire llunyà.
Mario ho té tot per triomfar, sobretot un gran físic que el permet córrer i saltar, una tècnica individual bonísima. Ahir sense anar més lluny va fer 3 esmaixades al primer quart (5 en total) i al tercer quart va ser ell qui, amb tres triples consecutius, va trencar el partit.


Foto: Andreu Rodríguez


Només va jugar el partit contra el Madrid i sent realistes, Hezonja anava sobrat però tampoc va guanyar el partit ell sol, les seves sèries de tir no van ser les millors i la seva actitud a pista no era dolenta però deixava bastant a desitjar: fent de palomero per lluir-se amb les seves espectaculars esmaixades o encarant-se amb un jugador del Madrid (Kasibabu) perquè li va fer un tap quan ell anava a fer una esmaixada després de que haguessin pitat passes. 
Per dir-ho de forma clara, ahir en Mario va anar de xulo, pot anar de xulo perquè és una passada de jugador, però a la que els rivals no siguin juniors i siguin jugadors d'Eurolliga ja veurem què passa.
Hezonja com sap tothom és un jugador bastant físic, amb un bon llançament des de mitja/llarga distància, amb una gran visió de joc (ahir va fer un parell d'assistències de superclasse), però ara, com a jugador junior que és, ha de treballar com el que més fins arribar a tenir una fitxa consolidada al primer equip.
Cal dir que en Mario és un fitxatge d'aquest any del Barça per el qual s'han pagat (si no tinc entès malament) 750.000 euros, que no és poc.

Vaig poder gravar un mate d'en Mario a l'escalfament totalment de concurs, ho podeu apreciar al minut 0:22 del vídeo següent:




Estadístiques: 1 partit, 34 minuts, 25 punts, 53'8 % tirs de dos, 25% triples (3/12), 100 % tirs lliures, 3 rebots, 4 assistències, 3 pilotes robades, 2 pilotes perdudes, 1 tap rebut, 1 falta comesa, 3 faltes rebudes, 19 de valoració. 

- Ludde Hakanson: base, junior de 1er any, 1'93 m, número 13, nascut a Suècia.

Hakanson ha estat el jugador que més m'ha impactat d'aquest torneig, un noi de 16 anys que juga com si d'un home de 30 es tractés, penetrant, dirigint, anotant quan l'equip més ho necessitava (2 triples vitals contra el Madrid) fan d'aquest suec un gran jugador de bàsquet.
No comet gaires errors i ajuda en totes les parts del camp, la seva defensa no és gens dolenta i tanca prou bé el rebot defensiu per ser un base.
A veure si en finals igualats manté aquesta serenitat amb la que juga, si és així, estem parlant d'un tros de jugador.


Foto: Andreu Rodríguez
Estadístiques: 2 partits, 26 minuts, 14'5 punts, 44'4 % tirs de 2, 44'4 % triples, 81'8 % tirs lliures, 4'5 rebots, 3 assistències, 0'5 pilotes robades, 3 pilotes perdudes, 0'5 taps rebuts, 3 faltes comeses, 3 faltes rebudes, 13 de valoració. 

- Milovan Draskovic: pivot, junior de 2on any, 2'11 m, número 18, nascut a Montenegro.

Pívot molt versàtil, llarg com ell sol pot córrer, jugar al pal baix o tirar de mitja distància. Tècnicament és prou bo, la mecànica de tir és suficientment ràpida i també és prou coordinat per la seva estatura.
Evidentment, li falta múscul, que ja ho anirà guanyant amb els anys.
L'únic "però" que li vaig trobar va ser la seva actitud, no amb la seva intensitat que era màxima lluitant cada pilota, sinó em refereixo a estar-se queixant els 40 minuts a l'àrbitre i a fer mirades desafiants als rivals quan fa algun tap (molt a l'americana), que és una cosa que es pot millorar fàcilment, però costa un esforç.
Així doncs trobo que Draskovic en un futur podria fer un excel·lent triplet de pivots a la selecció de Montenegro amb Dubjlevic i Mirotic (que actualment juguen  la lliga ACB) però que ha de millorar aquesta superioritat que es creu que té (no discuteixo si la té o no).

FOTO: Andreu Rodríguez
Estadístiques: 26 minuts, 14 punts, 47'4 % tirs de 2, 0 % triples (0/2), 83'3 % tirs lliures, 6 rebots, 0'5 assistències, 0'5 pilotes robades, 3 pilotes perdudes, 1 tap efectuat, 0'5 taps rebuts, 1'5 faltes comeses, 4 faltes rebudes, 14 de valoració. 

- Marc Garcia: aler, junior de 1er any, 1'97 m, número 7, nascut a Espanya.

El killer del Barça, amb un llançament bonísim de mitja/llarga distància. No només és un anotador, en Marc també ajuda en el rebot i en l'aspecte defensiu, on amb els seus braços llargs és capaç d'intimidar tal i com ho faria un pívot.
Internacional amb la selecció espanyola ningú té cap dubte que pot arribar a ser un gran jugador, sempre caracteritzat per aquesta efectivitat en el llançament. En el segon partit, amb l'absència de Mario Hezonja va ser ell qui va prendre el paper d'anotador i ho va fer realment bé. 
No és un jugador egoista però hauria de moure més la pilota.

Estadístiques: 2 partits, 29 minuts, 18'5 punts, 66'6 % tirs de 2, 30 % tirs de 3, 72'7 % tirs lliures, 5'5 rebots, 0 assistències, 1 pilota robada, 2 pilotes perdudes, 1'5 taps efectuats, 0'5 taps rebuts 2'5 faltes comeses, 6'5 faltes rebudes, 20'5 de valoració. 

Altres jugadors interessants: Stefan Peno (cadet), germans Moix. 

Maccabi Tel Aviv:

- Idan Zalmason: pivot, junior de 2on any, 2'05 m, número 7, nascut a Israel.

El físic d'aquest pivot imposa, però el seu joc va més enllà, té una bona visió de joc i no acostuma a cometre decisions equivocades. Cert és que ha estat bastant desencertat i els àrbitres tampoc no li han coincidit gaires faltes al seu favor que semblaven clares. 
Ha d'acabar d'aprendre a treure la pilota quan li fan el 2x1 sota la cistella, ja que això el porta a perdre bastantes pilotes quan realment tampoc fa barbaritats.
Té un tir fiable de mitja distància i això el fa un pívot ben perillós. 


Foto: Andreu Rodríguez

Estadístiques: 2 partits, 34 minuts, 15'5 punts, 37 % tirs de 2, 78'6 % tirs lliures, 6'5 rebots, 2 assistències, 0'5 pilotes robades, 5'5 pilotes perdudes, 0 taps, 2'5 taps rebuts, 2'5 faltes comeses, 5'5 faltes rebudes, 9 valoració. 

- Itay Segev: aler, junior de 2on any, 2'04 m, número 9, nascut a Israel.

Aler molt polivalent que va ser de llarg el millor jugador del Maccabi en els dos partits aportant tant en defensa com en atac, amb jugades espectaculars com una esmaixada després de rebot ofensiu contra l'Hospitalet.
Sempre molt fort al rebot ofensiu i atent en tot moment per a robar pilotes i fer taps em va semblar un jugador molt interessant, del perfil de Nico Batum.
No li vaig poder veure gaires defectes, només coixeja en el llançament de 3 punts i en menor mesura en els tirs lliures (cal dir que dels tirs lliures que va fallar un parell li van fer la corbata). 
Foto: Andreu Rodríguez

Estadístiques: 2 partits,  33 minuts, 11'5 punts, 66'6 % tirs de dos, 0 % triples (0/3), 53'8 % tirs lliures, 8'5 rebots (2 ofensius), 1 assistència, 1 pilotes robades, 3 pilotes perdudes, 1'5 taps efectuats, 3 faltes comeses, 6'5 faltes rebudes, 17'5 valoració

- Gal Gelinski: base, junior de 2on any, 1'90 m, núm. 10, nascut a Israel. 

Peça clau per l'equip israelí, es notava molt quan aquest jugador estava a pista, ordenava i manava.
Jugador molt intel·ligent, sempre se les enginyava per acabar sol sota la cistella, ja fos amb un bloqueig indirecte com amb un senzill canvi de mà. 
Ajuda en tasques defensives i al rebot (tan ofensiu com defensiu).
No és un jugador que busqui la jugada per entrar al top10 de jugades, sap el que fa amb un bàsquet efectiu.
La seva intensitat defensiva va fer que es carregués de faltes als dos partits i fa algunes passades bastant arriscades, però no és un base de playground

Estadístiques: 2 partits, 33 minuts, 12'5 punts, 41'7 % tirs de 2, 33'3 % triples, 90 % triples, 6 rebots, 3 assistències, 1 pilota robada, 4 pilotes perdudes, 1 tap efectuat, 4'5 faltes comeses, 4 faltes rebudes, 13 valoració. 

Altres jugadors interessants: Eden Paas, Ido Haifa. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario