domingo, 6 de enero de 2013

Semifinal NJT: Cajasol - Real Madrid (Narració)

Partit interessant el que es disputarà d'aquí a uns minuts, Cajasol - Real Madrid, on hi haurà enfrentaments que prometen molt i molt, els petits del Cajasol contra els del Madrid (Camino i Corrales vs. Martin i Lindstron) i els pívots llargs del Cajasol contra els físics del Madrid (Porzingis vs Kasibabu).

El guanyador s'enfrentarà amb la Penya aquesta tarda.
Ambdos equips treuen els seus millors jugadors des d'un bon princpi.

Un començament amb nervis fa que els dos equps fallin tirs i perdin alguna pilota bastant ingènua, però amb 1 minut i 30 segons jugats, Porzingis anota el primer triple del partit. L'entrenador del Cajasol senyala "más vertical, no solo tiro de tres", encara que els jugadors exteriors del Cajasol han començat amb el peu esquerre. 
El madrid inagura el marcador amb una cistella de Kasibabu desprçes d'un bon revers.
Cap dels dos equips té el ritme del partit i Kasibabu segueix fent una bona feina, tant ofensiva com defensiva.
El Cajasol aconsegueix sumar des de la línea de tirs lliures mentre que Alberto Martín anota unu triple bastant llunyà (respos per un altre de Porzingis que ja porta 8 punts) i posteriorment recupera una apilota i fa una espectacular assistència per darrere l'esquena cap a Niang, que esmaixa.
Kasibabu reb un cop al turmell i ha de ser substituït, si realment s'ha fet mal és una baixa importantisima pels blancs 
Un triple amb una mica de fortuna de Corrales situa el 9-17 al marcador i l'entrenador del Madrid es veu obligat a demanar temps mort. Un Lindstron fora de partit perd una pilota, el Madridi necessita els seus punts si vol guanyar. 
Amb el canvvi de Guillermo Corrales el Madrid aconsegueix un parcial de 4-0 però Camino aconsegueix una cistella de mèrit.
Corrales torna a pista i fa una cistella quan només queden 4 segons però Martin atravessa el camp rapidament i fa un alley-hoop a Samba sobre la botzina espectacular.
El quart ha acabat amb el resultat de 16-23.

El segon quart comença amb errors per part dels dos equips però un contraatac dirigit per Alberto Martín (que ja ha fet 3 o 4 assistències de "jugón"), l'acaba Javier de la Blanca i redueix la diferència a 5 punts.
El mateix jugador encistella un triple i això fa que el Cajasol demani un temps mort al minut 3 del segon quart. 
El Cajasol sembla estabornit en aquest quart i el Madrid té la opció d'empatar el partit des de la personal però no ho aconsegueix. Kasibabu torna a pista, el que fa pensar que el que té no és res i podrà jugar amb tranquilitat. Els madrilenys no aconsegueixen tancar el rebot defensiu i això fa que els de Sevilla portin ja 8 rebots ofensius, tot i que no encerten des del triple: 5 errors consecutius (3 d'ells de Diego Gallardo que ha sortit fa res).
El Madrid es coloca en zona 2-3 però Gallardo, aquest cop si, encistella el tir de 3 punts. La zona sembla haver parat l'atac ràpid i efectiu del Cajasol que ha de treballar molt més cada cistella.
El partit entra en un ritme d'intercanvi de cistelles on Porzingis anota el seu tercer triple i Lindstron inagura el seu caseller. El marcador al minut 29 és de 28-31 però Herrera anota un important triple i Adrian Martínez fa un 2+1 amb una mica de sort i hi ha temps mort del Madrid, que vol marxar a la mitja part amb una diferència menor dels 7 punts (si Martinez anota el tir lliure). Mentrestant un senyor sevllà del públic crida "va que ponemos un poco más de huevos y nos vamos". 
L'adicional no entra però el rebot és altre cop per el Cajasol, que no aconsegueix encistellar.
S'arriba a la mitja part amb el resultat de Madrid 30- Cajasol 36.
Destacar a la mitja part els 13 rebots ofensius del Cajasol per només 1 dels blancs, els 13 punts i 8 rebots de Porzingis (tot i que amb un 1/8 en tirs de 2) i les 5 assistències de Matin per part del Madrid.
El parcial d'aquest quart ha estat de 14-13 favorable als madrilenys.

La segona part comença amb uns blancs que han pujat un pel la línea defensiva però això no evita que Porzingis anoti, tema a part, sembla que Orlov i Corrales tinguin problemes de comunicació ja que s'estan renyant durant tot el partit (un Orlov que avui acaba d'estar fi).
Kasibabu segueix fent la seva feina però està massa sol en l'aspecte ofensiu del Madrid (ja que Lindstron no està anotant i Alberto Martin s'està dedicant mes a fer jugar els companys).
Amb 4 minuts jugats de partit el Cajasol ja es posa en bonus i Martin anota un tir de mitja distància que redueix la distànca a 6. 
El Madrid sembla que tée el ritme de partit, però haurien d'aportar més jugadors que Kasibabu i Martin, que estan carregant amb tota la responsabilitat i poden arribar cansats a un final de partit igualat. Amb la feina aquests 2 jugadors el Madrid es coloca només a 3 punts, per evitar que aquesta diferència sigui menor encara, l'entrenador del Cajasol demana temps mort.
Amb el canvi de Corrales el Madrid decideix fer una pressió tota la pista recuperant amb zona que porta a les precipitacions del Cajasol.
En aquest quart el Madrid està fent molt de mal en el rebot ofensiu (on abans manava el Cajasol),  però una i altra vegada respon Porzingis que ja porta 17 punts (40 - 42 ).
S'asseu Lindstron per part del Madrid amb només 3 punts anotats i Alberto Martin meravella amb les seves assistències però també anota (8 punts).
Amb menys d'un minuts per jugar els madrilenys es posen per primer cop en tot el partit per davant en el marcador (44-42), després d'un bàsquet en un rebot ofensu de De la Blanca.
El tercer quart acaba amb un empat a 44, després d'un parcial favorable al Madrid (14-8), en un quart però que potser els jugadors importants del Madrid com Martin (9 punts 7 assistències per 14 de valoració) o Kasibabu (9 punts)  han forçat més del compte i altres que haurien de ser importants no han aparegut com Lindstron que porta -1 de valoració.

Un triple d'Adrian Martínez inagura el 4rt quart on la banqueta dels de Sevilla apreta fent soroll, això no evita però un triple de Guillermo Ruiz.
Sembla que aquest quart han fet grans els aros, ja que Porzingis anota un altre triple i és el tercer triple anotat en menys d'un minut.
Hi ha una cistella de Kasibabu en el rebot ofensiu però reforçant la meva teoria Adrian Martinez anota un altre triple per el Cajasol que aconsegueix una diferència de 4 punts.
Tot i que el Madrid apreta més en defensa Proxingis anota un altre triple: el quart del Cajasol en aquest quart i Herrera anota 2 punts en un contraatac. Això fa que la diferència sigui de 7 punts i hi hagi temps mort (el marcador és de 51-58). Porzingis porta ja 23 punts.
Torna a pista després de molts minuts Adrian Camino, que no ha jugat perquè tenia 4 faltes personals i Herrera no ho ha fet gens malament.
Un Adrian Martínez on-fire anota el seu tercer triple en aquest quart però Alberto Martin contesta amb una plàstica entrada.
Queden 3 minuts i el resultat és de 57-62 quan el partit s'endureix i el públic sevillà es queixa.
Un triple de Lindstron fa que la banqueta del Madrid desperti i el partit es posi al rojo vivo. Camino va als tirs lliures, on només n'anota un i Alberto Martin segueix amb el seu partidàs i anota un triple importantisim quan portava uns percentatges des de la llarga distància dolents (1/5).
El Cajasol només suma des de tir lliure mentre que el Madrid fa espectacle amb un contraatac brutal de Kasibabu a assistència, com no de Martin.
Els de Sevilla no troben el seu joc a un minut per el final i Valter Lindstron, que havia estat desaparegut tot el partit anota un triple vital per el seu equip des de la cantonada.
Temps mort quan queden 27'9 segons, marcador: 68-65 favorable als blancs.
Falla Guillermo Corrales la entrada (fluix en el partit d'avui) i el rebot és blanc. Queden 17 segons i el mateix comet la seva 5ena falta, a la línea de tirs llures va Lindstron que anota els 2.
Temps mort un altre cop, queden 17'3 segons i el marcador és de 70-65 pel Madrid, que ha aplicat la tàctica del conill segons sembla. 
Porzingis no aconsegueix el 2+1 per poc però va a la línea de tirs lliures, on falla el primer i sembla que el partit se l'emportarà el Madrid.
Hi ha temps mort amb 12 segons per jugar i una diferència de 4 punts pels madrilenys. Transcorren els segons i quan queden 7 li fan falta a Lindstron que anota els 2.
El partit acaba amb una recuperació de Kasibabu i el partit se l'ha emportat el Madrid, que s'ha poosat per davant a l'últim minut.
Amb un parcial en l'últim quart de 28-22, ell marcador final és de Madrid 72 - Cajasol 66.
Així doncs la final serà FIATC Joventut - Real Madrid.

Les clau del partit ha estat la bona defensa a Corrales tot el partit, es podria dir que Alberto Martin se l'ha menjat amb patates, amb una bona direcció i deixant detalls de crack. Destacar també l'aparició de Valter Lindstron, molt nececessària per els merengues, que ha anotat 10 punts en l'últim quart (inclòs un triple que els hi ha donat mig partit). La bona feina de Kasibabu també ha estat molt important, ha acabat amb 17 punts, 9 rebots i 18 de valoració.
Per aprt del Cajasol el més destacat ha estat Porzingis amb 24 punts, 10 rebots i 25 de valoració (amb una sèrie però de 8/21 en tirs de camp, han faltat alguns punts de Camino en moments importants i la direcció de Corrales.
Des del punt de vista estadístic, el Cajasol havia agafat 13 rebots ofensius a la mitja part i ha acabat amb 14, és a dir, només n'ha capturat un més. Els de sevilla han tingut un balanç de pilotes recuperades - perdudes de 4-18 i això els ha lastrat molt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario