domingo, 6 de enero de 2013

El Barça s'adjudica la tercera plaça al NJT

(NOTA: no estic escrivint l'entrada des de l'ordinador,, així doncs m'és impossible posar-hi les fotos que he fet, actualitzaré més tard amb aquestes, però de moment deixo la crònica del partit)

Potser aquests dos equps eren els que tothom esperava que arribéssin a la final, no ha estat així, aquest mateix matí el Barça ha perdut contra la Penya i el Cajasol contra el Madrid.

El resultat final d'aquest partit ha estat F.C. Barcelona 91 - Cajasol de Sevilla 68, un partit on els catalans han fet una molt bona segona part.

Aquí deixo la meva crònica.

Coses interessants (abans de començar):
- Participació d'Hezonja: creia que com ja no s'hi jugaven el torneig, Hezonja ja no jugaria més però no ha estat així, Mario està vestit per jugar. Serà interessant veure els seus percentatges ja que està "defraudant" bastant en el tir de 3 punts (en tot el campionat acumula un 3/26, un trist 11 % per un jugador de la seva categoria.
- Porzingis vs Draskovic: partit de dos homes molt alts, pívots versàtils que poden fer mal fora.
- Defensa dels Moix sobre Camino i Corrales: el Cajasol ha perdut contra el Madrid principalment perquè Camino i Corrales han estat molt ben defensats tot el partit, els germans Moix, treballadors com ells sols, a veure si poden també. Pd: serà interessant veure un duel Pau Camí vs Guillermo Corrales,, dos "pequeños pero matones".
- Aportació de Peno: el base titular, Hakanson, és baixa per problemes físics, així doncs Stefan Peno, jugador cadet haurà de disputar més minuts dels que acostuma a jugar, la seva aportació en els minuts que estigui a pista serà providenciial.

El Barça va sortir amb Pau Camí i Xavier Moix de titulars, jugadors que fins ara sempre havien sortit de suplents mentre que el Cajasol treia les seves dos torres (Porzingis i Wildemast) per posar en problemes l'atac dels catalans.

Els primers minuts van ser un intercanvi de cistelles amb Adrià Cantenys com a protagonista per part dels culés. Hezonja seguia amb els seus mals percentatges des de més enllà del 6'25 però amb una actitud més positiva que en els altres partits, animant als coompanys i arribant el primer a defensar quan perdia la pilota.
Les primeres avantatges eren del Cajasol, que al minut 7 ja disposava d'una renda de 8 punts i obligava a demanar temps mort a l'entrenador del Barça.
L'entrada de Marc Garcia al partit amb 9 punts gairebé consecutius feia que l'avanatatge sevillà disminuís malgrat que Porzingis seguís anotant des de la llarga distància.
El primer quart acabava amb el resultat de Barça 20 - Cajasol 22. Corrales mentrestant feia exercicis físics fora del camp com si es preparés per entrar a pista per primer cop.
Els màxims anotadors eren Marc Garcia per part del Barça amb 9 punts i Porzingis per part del Cajasol amb 10.

El segon quart es reanudava amb uns catalans més ficat en el partit i amb un triple de Xavi Moix es posaven per primer cop per davant en el marcador (25-28) però cap dels dos equiups estava còmode a la pista.
Amb l'entrada de Pau Camí un altre cop, el Barça intentava córrer i aconseguia un parcial de 5-0, que podria haver estat major però els braços llargs dels pívots sevillans aconseguien colocar 2 taps seguits.
Dos tirs lliures de Wildemast i un 2+1 espectacular de Porzingis amb una esmaixada al contraatac feien disminuir l'avantatge culé.
El show havia començat, després d'aquesta esmaixada Camino feia una plàstica anella passada, Peno endollava un triple llunyà i Hezonja es feia una autopassada al contraatac. el partit estava en un bon moment. En l'últim minut va haver un intercanvi de cistelles que va fer que els s'arribés a la mitja part amb un 47-41 favorable als catalans.
A la mitja part calia destacar els 12 rebots ofensius del Barça, on el màxim anotador era Marc Garcia amb 12 punts però els més valorats eren Draskovic amb 11 i Hezonja amb 10.
Per part del Cajasol el màxm anotador era Porzingis amb 13 (11 valoració) i el més valorat Adrian Camino (16) que estava quallant un bon matx.

El segon quart el començava el Sevilla amb Corrales a la direcció que encara no havia disputat ni un minut.
El partit estava bastant travat però el Barça encarrliava un parcial de 4-0, moltes faltes seguides feien exclamar a un dels ajudants del Barça "parece un concierto" però el matx seguia i Marc Garcia responia amb un 2+1 les cistelles dels pívots de Sevilla.
En una acció desafortunada Adrian Camino cometia la 4ta falta personal i això el feia anar a la banqueta.
L'equip blaugrana (tot i que avui anava de negre) aconseguia una avantatge de 10 punts però Porzingis no es rendia i amb 4 punts seguits aconseguia que el Barça no augmentés més aquesta renda.
Els llançaments exteriorrs dels blaugranes feien mal i castigaven cada vegada, amb el bon treball dels blaugranes s'arribava al final del tercer quart amb una diferència de 10 punts: 64-54.

El quart quart començava amb la 4a falta d'Hezonja que marxava capcot cap a la banqueta, però Xavi Moix que tornava al partit anotava un triple en transcició.
Els blaugranes encarrilaven el partit sota la direcció d'un actiu Pau Camí, que tot i perdre pilotes i fallar tirs, va actuar com un autèntic líder mentre que Marc Garcia es dedicava a anotar (23 punts al minut 34).
Per part del Cajasol només un incisiu Adrian Camino anotava, el partit ja donava símpotes d'estar trencat, la defensa dels blaugranes era bonísima dels 5 jugadors que estaven a pista i al minut 37 ja tenien una diferència de 21 punts, Porzingis havia deixat d'anotar i no hi hava fluidesa en el bàndol sevillà.
Un alley-hoop de Peno a Hezonja posava la cirereta al pastís i els culés ja jugaven de cara al públic, on Peno (dada que no té res a veure: s'assembla molt al protagonista de La Vida de Pi) s'hi trobava molt a gust i feia accions de playground amb els seus 15 anys.
La cosa ja no anava més i el partit es tancada amb un 2+1 d'Adrià Cantenys que posava el marcador final de F.C. Barcelona 91 - Cajasol Sevilla 68 i, per tant, el Barça aconsegueix la tercera posició del torneig.

Molt destacable la defensa en la segona part a Porzingis que no s'ha sentit gens a gust (no ha anotat cap punt en l'últim quart) i s'ha vist obligat a fer tirs molt precipitats. La 4a falta de Camino ha suposat un punt d'inflexió en el partit i l'aportació de Peno ha fet que no es notés la baixa de Hakanson.
L'encert dels blaugranes en el triple, un dels punts dèbils en el partit contra la Penya, ha millorat molt.
També ha estat clau l'aportació d'Adrià Cantenys, que havia passat una mica desapercebut els primers partits.

Pel que fa a l'estadística, els millors del Barça han estat: Hezonja (17 punts i 19 de valoració), Marc Garcia (23 i 24), Cantenys (15 i 15) Peno (8 punts i 7 assistències per 11 de valoració) i Draskovic (9 punts 11 rebots per 16 de valoració).
Per part del Cajasol Herrera (12 punts i 12 de valoració), Porzingis (20, punts tot i que amb una sèrie de 7/22, i 13 de valoració), Camino (17 i 15) i Wildemast (7 punts, 7 rebots i 12 de valoració).